Осъдиха служителка на Пътна полиция за престъпление по служба

  • 02 септември 2019 15:08

  • 1005
  • 0
Осъдиха служителка на Пътна полиция за престъпление по служба
© Pixabay

Благоевградският Окръжен съд осъди служителка на сектор Пътна полиция за престъпление по служба, съобщиха от пресцентъра на правораздавателния орган. 61-годишната И.С., която е работила като домакин-касиер в сектора в Благоевград, е получила условна присъда две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Причината е, че във времето от септември 2014 до юни 2015 година, в качеството си на длъжностно лице в сектора, е предоставяла регистрационни табели с избрани номера без наличието на платена допълнителна държавна такса за тази услуга. Служителката е получавала от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. Сумата, с която се е облагодетелствала, е в размер на близо 7 700 лева.

Освен двегодишната условна присъда, служителката ще трябва да възстанови неправомерно взетата от нея сума на Областната дирекция на МВР - Благоевград, съобщават още от пресцентър на окръжния съд. Тя няма да може и да заема материалноотговорна и отчетна длъжност в следващите три години.

Последвайте канала на

Калина Христова
1005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини