Оставиха в ареста мъжа, в чиято къща бяха откритити 1 кг кокаин и близо 5 кг хероин

  • 26 август 2019 15:41

  • 1704
  • 0
Оставиха в ареста мъжа, в чиято къща бяха откритити 1 кг кокаин и близо 5 кг хероин
© gettyimages (архив)

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста мъжа от габровското село Гергини, в дома на когото бяха открити големи количества наркотици.

В съда бе разгледана мярката за неотклонение на 63-годишния Иван Воденичарски, след като в дома и колата му в село Гергини, Габровска област, бяха открити наркотици за стотици хиляди лева. При съвместна операция на пловдивската и габровска полиция, под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив, бе установено, че той е укривал в дома си 1 кг кокаин и близо 5 кг хероин. Хероинът е бил закопан на около половин метър под земята в двора на задържания, общото количество е 4 кг. 700 гр. В личния му автомобил пък бе открит 1 кг кокаин.

Прокуратурата повдигна обвинение спрямо Воденичарски за държане и разпространение на наркотични вещества в големи размери – престъпление по чл. 354а ал. 2 изр. 2 вр. ал.1 пр. 1 от Наказателния кодекс. По същото досъдебно производство Окръжният съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” и спрямо турски гражданин, като това определение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 29 август 2019 г. Бяха заловени и освободени под парична гаранция и две жени от Столипиново, които са съпровождали турския гражданин, съобщи радио Фокус.

Воденичарски е бил пет години в затвор в Турция за трафик на 11 кг хероин, като е бил заловен през 2014 година. По предварителна информация той се познава с турския гражданин именно от затвора, където са били заедно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини