Прокуратурата се захвана с въздуха в с. Шишманци

  • 15 август 2019 17:37

  • 258
  • 0
Прокуратурата се захвана с въздуха в с. Шишманци
© Булфото (архив)

В Районна прокуратура-Пловдив е образувана преписка след постъпила справка от отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив по повод направено замерване в с. Шишманци, общ. Раковски, обл. Пловдив за чистота на въздуха от мобилна лаборатория на РИОСВ - Пловдив.

Изследването е извършено след като на 12.08.2019 г. е възникнало запалване на отпадъци на територията на Депо за неопасни отпадъци и „Инсталация за биологично разграждане по закрит способ“, разположени на територията на с. Шишманци, обл. Пловдив. Анализът от замерването на чистота на въздуха от мобилната лаборатория на РИОСВ сочи, че има минимално завишаване на показателите на фини прахови частици във въздуха в района на община Раковски. По първоначални данни няма опасност за здравето на живущите в района.

Районна прокуратура-Пловдив извършва проверка за евентуално престъпление против околната среда  - чл. 352 ал. 1 от Наказателния кодекс. Срокът на приключването е едномесечен. Проверката е възложена на служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Последвайте канала на

Филип Епитропов
258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини