Прокурор: За Иван Гешев работата в прокуратурата е кауза

  • 30 юли 2019 16:25

  • 742
  • 0
Прокурор: За Иван Гешев работата в прокуратурата е кауза
© Кадър - Нова телевизия

Тонът на дебатите за кандидатурата на Иван Гешев не беше зададен от прокуратурата. Той беше зададен от НПО-та и политици. Този тон придобива все по-лоши краски и ние сме учудени от това. Това е причината да пращаме тези становища в подкрепа на Иван Гешев. Някак си се обединихме.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия прокурор Тихомир Стоев от Апелативната специализирана прокуратура по повод кандидатурата на Иван Гешев и подкрепата за него от редица прокуратури в страната. "Не мисля, че някога Иван Гешев е говорил и заплашвал определени хора. Думите му се интерпретират и манипулират. Реакцията на прокурорите в негова защита не беше нито замислена, нито планирана. Тя беше спонтанна. Гласовете на тези хора, които сега искат промяна в избора на главен прокурор, точно те преди време бяха радетели на идеята да се раздели ВСС на две колегии. Ето сега прокурорската колегия е обединена около една кандидатура. На мен ми е интересно и защо се иска промяна само за избора на главен прокурор, а не се иска промяна и при избора на ВАС и ВКС. Това, че има само една кандидатура не означава, че изборът е предрешен. За мен най-важното е, че цялата прокуроска гилдия е обединена около номинацията на Иван Гешев. За него работата в прокуратурата не е просто работа. За него това е кауза", разкри Стоев.

"За мен няма проблем г-жа Десислава Иванчева да създава партия и да протестира. Аз имам само интерес към нейното дело, защото съм въззивен прокурор. По делото ще има развитие септември. Според мен тя се опитва да окаже въздействие на Апелативния специализиран наказателен съд, защото върху прокуратурата няма да успее. Не се съмнявам, че няма да успее да въздейства и върху съда", категоричен бе прокурор Тихомир Стоев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини