Оставиха в ареста мъжа, пребил 14-годишно момче

  • 26 юли 2019 16:39

  • 730
  • 0
Оставиха в ареста мъжа, пребил 14-годишно момче
© gettyimages (архив)

Районният съд в Провадия остави в ареста обвиняемия за причиняване на тежка и средна телесна повреда на момче в града, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

38-годишният Добромир Д. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 128, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК, след като на 23 юли тази годин, а около 22.00 часа произвел два изстрела с газов пистолет. След това с дръжката на оръжието нанесъл удари в главата на 14-годишното момче. Заедно с него били и други деца, които след изстрелите се разбягали. Пострадалото момче е настанено в болница с голям епидурален кръвоизлив, разкъсно-контузна рана в челната област и счупване на черепния покрив.

До инцидента се стигнало, след като вечерта на 23 юли в беседка в кв. „Север“ в Провадия шумно се забавлявала компания от момчета и момичета. Към тях се присъединили и приятелите на пострадалото дете. Действията на обвиняемия били изненадващи за разпитаните по досъдебното производство деца.

В съдебно заседание Добромир изказа съжаление на случилото се. Определението на съда подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини