Апелативната и Спецпрокуратурата също подкрепиха номинацията на Иван Гешев за главен прокурор

  • 25 юли 2019 14:13

  • 526
  • 0
Апелативната и Спецпрокуратурата също подкрепиха номинацията на Иван Гешев за главен прокурор
© Булфото (архив)

Прокурори и следователи от Апелативната и Специализираната прокуратура излязоха със становище за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Те заявиха пълната си подкрепа към кандидатурата на действащия зам.-главен прокурор. С действията си той винаги е подкрепял работата на магистратите и служебните служители, заявяват в становището си от спецпрокуратурата.

Г-н Гешев е човекът, който наравно с нас отстоява позициите на прокуратурата в съдебна зала. Г-н Гешев е колегата, който участва в досъдебна фаза на процеса – и като редови магистрат, и като ръководител, осъществяващ методическо ръководство и контрол, съобразно задълженията си.

Затова, убедени в професионалните му качества и нравствен интегритет, подкрепяме номинацията му за главен прокурор.

Призоваваме членовете на ВСС да не се поддават на недопустимия натиск от политически и икономически субекти. Внушенията, които се опитват да постигнат тези формирования, представляват намеса в независимата съдебна власт, пише още в становището.

Под становището на Апелативната и специализиранта прокуратура са се подписали 137 души, сред които са и ръководствата на двете обвинения.

Пълният текст на становището може да прочетете тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини