ДФЗ не може да изплати разходите по схемите за "училищен плод" и "училищно мляко", когато срещу тях има сигнал в прокуратурата

  • 24 юли 2019 12:34

  • 319
  • 0
ДФЗ не може да изплати разходите по схемите за "училищен плод" и "училищно мляко", когато срещу тях има сигнал в прокуратурата
© Pixabay

Държавен фонд "Земеделие" /ДФЗ/ няма как да изплати направените разходи на фирмите по схемите за "училищен плод" и "училищно мляко", когато срещу тях има подаден сигнал, който е препратен или постъпил в прокуратурата. Това беше посочено по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА за проблемите при прилагане на схемите за "училищен плод" и "училищно мляко". На нея присъстваха засегнатите страни и представители на ДФЗ.

Изплащането щяло да се случи след произнасяне на прокуратурата, че няма нарушение. Плащанията при останалите участници в схемата, които нямат проблеми, се извършват без проблеми. От фонда обясниха още, че след подаване на заявка за изплащане на средствата има тримесечен срок, в който документите се обработват, и ако те не са непълни, се изпраща писмо за допълнителна информация. От момента на изпращане на писмото срокът спира да тече. ДФЗ призоваха участниците по схемите да изпращат пълни и добре окомплектовани документи, за да няма забавяния.

По схема "Училищен плод" от началото на годината са били изплатени близо 6,5 млн. лв. от общ бюджет 10 млн. лв., а от "Училищно мляко" от 11 млн. лв. бюджет ДФЗ е превел близо 8 млн. лв.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини