От прокуратурата разкриха подробности за убиеца от Вълнари - заловили го в Турция

  • 19 юли 2019 18:20

  • 11906
  • 1
От прокуратурата разкриха подробности за убиеца от Вълнари - заловили го в Турция
©

Съдът остави 21-годишен мъж, обвинен в убийството на 34-годишен мъж от село Вълнари с постоянна мярка „задържане под стража“.

На брифинг с участието на окръжния прокурор Маргарита Георгиев и ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОД на МВР- Шумен, бяха представени оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия по извършеното през миналата година тежко криминално престъпление. Досъдебното производство е от 16 септември 2018, когато МВР започва да работи по преписка по издирване на лице, срещу което е било извършено убийство. На 17 септември 2018 година в РУ- Каолиново е получен сигнал от жител от село Вълнари, че 34-годишният му син е в неизвестност от 16 септември. Обявен е за общодържавно издирване. Започнати са оперативно- издирвателни мероприятия. Ангажирани са голsма част от състава на РУ - Каолиново, както и от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР- Шумен. Проведени са разговори с кметовете на Никола Козлево и Вълнари, привлечени са като доброволци над 100 жители от Вълнари. Извършени са претърсвания и обхождания в селото и в землището на на населеното място.

На 21 септември, в гориста местност е открит обгорял човешки труп в напреднала фаза на разложение. С ДНК тест е установено, че това е трупът на издирвания 34-годишен Рейхан Мехмед. На 25 септември е бил претърсен частен имот в селото, където живее 21-годишния Юзджан Раим, открити са предмети, вещи и дрехи, съотносими към извършеното престъпление. Юзджан не е бил открит на адреса. Установено е, че на 20 септември е напуснал България, като от Варна е отлетял за Истанбул, Турция. Обявен е за общодържавно издирване, както и с червена бюлетина в Интерпол.

На 30 март тази година е получено уведомление от турските власти, че лицето е задържано в Република Турцrя. На 17 юли е предаден на българските власти. След като са установени доказателства за авторството на деянието, в Окръжна прокуратура са предприети съответните процесуални действия, посочи прокурор Маргарита Георгиева. 21-годишният мъж е бил задържан в Чорлу, където е имал роднини. На 15 октомври 2018 година Юзджан е привлечен като обвиняем за умишлено убийство извършено по особено жесток начин и особено мъчителен за жертвата. Издадена е европейска заповед за ареста му. Екстрадицията на 21-годишния мъж е на 17 юли, като лицето е било предадено по сухоземна граница на българските съдебни власти.

„От четвъртък мъжът е на територията на Шумен. В момента тече производство по искането на Окръжна прокуратура за мярка „задържане под стража“. Събраните материали до този момент са в 5 тома. Близо 80% от доказателствата са събрани по това дело. Убийството е станало чрез удари в гръб и встрани с метален предмет“, заяви прокурор Маргарита Георгиева, цитирана от радио Фокус.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.19 | 20:24

1

Гаден мангал, вече нема бегане тук ще те спукат!

Добави коментар

Водещи новини