Съдийската колегия на ВСС прие проект на Правилник за администрацията на ВАС

  • 17 юли 2019 10:46

  • 249
  • 0
Съдийската колегия на ВСС прие проект на Правилник за администрацията на ВАС
© Novini.bg

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие проект на Правилник за администрацията на Върховния административен съд (ВАС), съобщават от пресцентъра на Висшия съдебен съвет.

Колегията предлага на Пленума на ВСС на основание чл. 342, ал. 1 от Закона за съдебната власт да приеме Правилник за администрацията на ВАС.

Правилникът за администрацията на ВАС съдържа набор правила, съобразени с промените в Закона за съдебната власт и с Административно-процесуалния кодекс. С него се цели оптимизиране на дейността на администрацията на ВАС. Направена е детайлна регламентация на института на съдебния помощник, очертани са правомощията на главния секретар над общата администрация и пряк контрол от страна на главния секретар и административния секретар по отношение на специализираната администрация, на началника на кабинета на председателя и по отношение на служителите в кабинета на председателя, на длъжността „служител – връзки с обществеността.

Създава се функционален набор от правила във връзка с дейността по стопанисване и управление на предоставените на ВАС недвижими имоти, предвиждат се изменения в дейността на специализираната администрация и други. С него се доразвива институтът „атестиране“ на съдебните служители, което има ключово значение за администрацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини