Иван Гешев: Не е вярно, че у нас не се противодейства на организираната престъпност

  • 11 юли 2019 14:59

  • 752
  • 1
© Novini.bg

Много важен момент при успешната борба с контрабандата са законовите промени, които бяха направени. В резултат на това и на доброто взаимодействие между институциите процентът на контрабанда на цигари у нас през 2018 година е 3,8% - по-нисък от всички досега. Това каза по време на заседанието на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата главният прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на Novini.bg

Само разкритото на 4 юли хале до село Ръжево Конаре произвежда два тона тютюн на час, а фабриката в землището на село Труд – 2000 цигари на минута, отбеляза Цацаров.

В последните няколко години има изключително добро взаимодействие между всички институции, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев. Това добро взаимодействие дава изключително видими резултати. Не са верни оценките, че в България нищо не се случва, няма противодействие на организираната престъпност и институциите са неработещи. Това видимо не е вярно при борбата с контрабандата и сивата икономика, подчерта Гешев.

Той отбеляза, че предотвратената щета за бюджета само от една действаща поточна линия във фабриката край село Труд е около 200 млн. лева, а материалните активи във фабриката са за 25 млн. лева.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
752 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1234

2019.07.11 | 15:58

1

Даа, на които не се отчитат, се противодейства, знаем много добре :):)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини