Румънецът, прегазил дете във Варна, се разплака в съда

  • 09 юли 2019 14:06

  • 3706
  • 0
Румънецът, прегазил дете във Варна, се разплака в съда
© bulphoto

Варненският апелативен съд днес гледа мярката за неотклонение на румънеца Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в Морската градина в града. Обвиняемият се разплака в съдебната зала.

„Съжалявам, никога не съм искал да нараня дете. Не видях нищо и не знам как се случи”, заяви пред съда 32-годишният чужденец, който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, предаде Дарик.

Въззивната инстанция отложи своето решение за 12 юли. Дотогава трябва да бъде изготвена справка от румънските власти за съдебното минало на Крецу и за извършените от него нарушения като шофьор.

След като информацията бъде предоставена, магистратите ще се произнесат дали румънецът ще остане в ареста.

Крецу заяви, че е неосъждан, а като шофьор е извършвал „незначителни нарушения”.

Прокуратурата настоя чужденецът да не бъде пускан от ареста, тъй като може да се укрие, защото няма адресна регистрация във Варна. Крецу живее в градче до Констанца и работи на пристанището в морския град в северната ни съседка, стана ясно в съдебната зала.

Адвокатът му коментира, че клиентът му може да бъде призоваван на настоящия си адрес, изтъквайки близкото разстояние между Варна и Констанца. Защитникът акцентира върху доброто процесуално поведение на Крецу, който е дал пълни обяснения пред разследващите, а след инцидента не е напуснал местопроизшествието.

„Той няма възможност, нито намерение да се укрива. Деянието му е непредумишлено”, добави още адвокатът.

Наказателния кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода" от 2 до 6 години в подобни случаи.

В крайна сметка, съдът отложи за петък делото.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини