Обвинена в убийството на съпруга си: Убих го, но го обичах много

  • 04 юли 2019 14:29

  • 13500
  • 2
Обвинена в убийството на съпруга си: Убих го, но го обичах много
© Gettyimages (архив)

Съкровени признания пред пловдивския апелативен съд направи 47-годишната Мариана Пейкова, която с нож в корема умъртви 56-годишния си спътник в живота Йордан Иванов. Убийството стана на 24 юни в дома на мъжа, с когото Пейкова 16 г. делила едно легло.

По време на инцидента двамата били мъртвопияни - погълнали над 2 л чист спирт от аптеката, а след това и бира.

,,Обичах го много. Съжалявам, не знаех, че е умрял'', заяви пред магистратите Мариана. И поиска домашен арест. Те обаче не уважиха молбата ѝ и я оставиха окончателно под ключ.

Почти всекидневие били пиянските скандали между двамата. Така било и в злополучната нощ. Мариана твърди, че Йордан ѝ нанесъл кроше, а тя грабнала ножа и го наръгала в корема. Острието проникнало на 14 см дълбочина и срязало магистрален кръвоносен съд. Според защитата на обвиняемата Йордан изпушил цигара и заспал.

Мариана също легнала при него. Чак на сутринта се установило, че той е мъртъв. Аутопсията констатирала, че е загинал от остра кръвозагуба. При разпитите Мариана признала, че е автор на деянието. Според съседи тя била агресивна, когато пийнела.

Пред апелативния съд стана ясно, че двамата са имали дете, но поради алкохолната им зависимост то било дадено за осиновяване. Съдът сподели, че престъплението, в което е обвинена - умишлено убийство, предвижда затвор от 10 до 20 г. и адекватната мярка е постоянен арест.

Последвайте канала на

Novini.bg
13500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ххахахаха

2019.07.04 | 15:25

1

Егати безсмъртната пияница, да си легне след като е наръган 14 см, че чак и цигара да изпуши бухаахахха

Cve

2019.07.04 | 16:58

2

Той е бил под тежка анестезия... нормално не е усетил нищо :D

Добави коментар

Водещи новини