Оставиха за постоянно в ареста жената, убила партньора си след зверски запой със спирт

  • 04 юли 2019 13:20

  • 824
  • 0
Оставиха за постоянно в ареста жената, убила партньора си след зверски запой със спирт
©

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М. П., съобщават от пресцентъра на съда.

Жената е обвинена в убийството на мъжа, с който живеела. Престъплението е извършено на 24 юни 2019 г. И двамата били употребили алкохол - във фаталната вечер изпили два литра чист спирт от аптеката, както и бира. За деянието, съдът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Апелативните магистрати прецениха, че искането на обвиняемата за пускането ѝ под „домашен арест“ е неоснователно, тъй като тя няма постоянен адрес, а въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е съпричастна към престъплението, в което е обвинена. Според съда е налице и реална опасност тя да извърши престъпление и да се укрие при мярка, различна от „задържане под стража“.

От данните по делото е видно, че М. П. е прикривала следи след извършване на престъплението и се е укрила, след като е потърсена от полицията.

Определението е окончателно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини