Мъжът, обвинен за убийството на съселянин след пиянска свада, остава в ареста

  • 02 юли 2019 16:41

  • 357
  • 0
Мъжът, обвинен за убийството на съселянин след пиянска свада, остава в ареста
© gettyimages (архив)

Състав на Софийски апелативен съд е оставил без уважение жалбата на защитата на Д.М., обвинен за извършено от него умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Той е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че вечерта на 21.06.2019 г., в двора на недвижим имот в с. Априлово, община Горна Малина, нанесъл множество удари с тъпи и тъпоръбести предмети на Е.С. В резултат на извършеното от него престъпно деяние настъпила смъртта на пострадалия. Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, причината за смъртта е несъвместима с живота тежка черепно-мозъчна травма, довела до аспирация на кръв и кръвозагуба.

Обвиняемият М. е с обременено съдебно минало, като настоящето деяние е било извършено от него в изпитателния срок на предходното осъждане.

Съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, че са налице достатъчни данни за авторството на престъплението, което е тежко и е наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от десет до двадесет години. Наред с това съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

САС е потвърдил мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.М.

Разследването по делото се води под ръководството на Окръжна прокуратура – София, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини