Съдят мъж, обвинен в даване на подкуп на полицейски служители

  • 25 юни 2019 15:44

  • 300
  • 0
Съдят мъж, обвинен в даване на подкуп на полицейски служители
©

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Юсеин Н. Той е обвинен за това, че на 05.02.2019 г. на път, от с. Кръстина до гр. Камено, обл. Бургас, дал подкуп – дар, представляващ парична сума в размер на 50 лева на полицейски служители (от „Охранителна полиция“), за да не извършат те действия по служба – да не уведомят служители от „Пътна полиция“ за изпращане на екип, който да вземе отношение по административен ред за допуснато нарушение на Закона за движение по пътищата – престъпление по чл.304а, вр.с чл.304, ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че в условията на реална съвкупност с горепосоченото деяние, по същото време и на същото място, управлявал лек автомобил „Тойота Карина“ с концентрация на алкохол кръвта над 1.2 промила, а именно 2.03 промила, установено по надлежен ред с техническо средство „Дрегер“ – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. На горепосочената дата полицейските служители от „Охранителна полиция“ забелязали, че срещу тях се движи бял автомобил, който криволичил.

Незабавно подали знак чрез сигналната лампа на полицейския автомобил. Водачът се подчинил и спрял. Когато полицейските служители се доближили до него, усетили силна миризма на алкохол.

Те уведомили водача, че ще повикат автоконтрольор. Тогава Юсеин Н. се доближил до полицейския автомобил и започнал да уговаря униформените да не се обаждат, а случаят да си остане между тях и те да се почерпят. Тогава Юсеин Н. се протегнал и пуснал в краката на единия полицейски служител сумата от 50 лева. Юсеин Н. бил задържан. Малко по–късно на мястото пристигнал и служител от „Пътна полиция“, който тествал с „Дрегер“ Юсеин Н., като уредът показал стойност от 2.03 промила алкохол в кръвта. Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 26.06.2019г.

Последвайте канала на

Novini.bg
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини