Задържаха обвиняем, издирван с европейска заповед за арест от съдебните власти в Белгия

  • 24 юни 2019 12:49

  • 402
  • 1
Задържаха обвиняем, издирван с европейска заповед за арест от съдебните власти в Белгия
© Pixabay

Красимир Кр. /27 г./ е бил задържан от Окръжната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа с цел явяването му в съда. Обвиняемият е издирван от Белгия по силата на Европейска заповед за арест, издадена от съда в белгийския град Льовен, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжната прокуратура в Търговище е внесла искане в Търговищкия окръжен съд за задържането и предаване на обвиняемия на съдебните власти в Белгия. Искането ще бъде разгледано по-късно днес в съда.
27-годишният българин се издирва от белгийските съдебни власти с цел наказателно преследване за участието му в организирана престъпна група, занимаваща се с производство на упойващи вещества /канабис/. Престъплението е извършено в периода от 11 февруари до 23 май тази година и се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 години. Ако виновното лице е ръководило престъпното сдружение, наказанието му е от 15 до 20 години затвор по законите на Кралство Белгия.
Според прокуратурата съществува реална опасност Красимир да се укрие, тъй като веднага след извършване на престъплението е напуснал територията на Белгия и не е бил открит, за да участва в наказателното производство по случая, по който има задържани и други българи.

В Льовен и на други места престъпната група отглеждала 600 растения марихуана, допълват от съдебната институция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
402 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.24 | 13:10

1

Където сме отишли все сме си показали простотията

Добави коментар

Водещи новини