ВКС осъди окончателно тримата убийци на бизнесмена от Български извор

  • 21 юни 2019 15:02

  • 1936
  • 0
ВКС осъди окончателно тримата убийци на бизнесмена от Български извор
© gettyimages (архив)

Окончателно, с решение на Върховен касационен съд, са били осъдени, по повдигнатите от Окръжна прокуратура - Ловеч обвинения, трима извършители на грабеж, придружен с убийство на възрастен мъж в с. Български извор, община Тетевен.

Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Р.Б. е осъден на 25 години лишаване от свобода при строг режим. Наказанията на другите двама - Б. Г. и на М. Е., са по 13 години затвор при строг режим. Подсъдимите са осъдени да заплатят солидарно на съпругата и дъщерята на убития общо 33 400 лева имуществени вреди и 300 хиляди лева за неимуществени вреди.

Обвинителният акт е внесен в съда от Окръжна прокуратура - Ловеч, като делото от първоинстанционният съд е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. Тримата извършители са признати за виновни за това, че на 19 декември 2016 г. в с. Български извор, в съучастие, чрез взлом, влезли в дома на И. М. и отнели сумата от 25 хиляди лева и златни накити, всичко на обща стойност 33 440 лева. Грабежът е бил придружен с убийството на 80-годишния мъж, осъществено от подсъдимия Р. Б. при опасен рецидив.

След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителите са признати за виновни и са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения. По искане на прокуратура спрямо тримата са взети мерки за неотклонение "задържане под стража".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1936 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини