Делото срещу акушерката Емилия Ковачева приключи и на втора инстанция, до два месеца става ясна присъдата

  • 18 юни 2019 19:51

  • 1292
  • 0
Делото срещу акушерката Емилия Ковачева приключи и на втора инстанция, до два месеца става ясна присъдата
© Булфото (архив)

Делото срещу акушерката, която преби новородено, приключи и на втора инстанция. Прокуратурата поиска 18 години затвор за Емилия Ковачева.

През април 2015 г. тя беше арестувана за побой на 4-дневно бебе, записан от камерите на столичната болница „Софиямед”. За по-малко от 2 часа акушерката нанася близо 40 удара, показват записите от камерите.

Никол вече е на 4 години. Родителите на детето изразиха възмущението си от деянието на Ковачева. „Нормално е да съм и бесен на нея заради това, което тя направи с Никол. Няма как да ѝ простя за това”, каза пред камерата на БТВ бащата Румен Димитров. Заради травмите момиченцето получава епилепсия. Майката се надява на пълното възстановяване на Никол.

Ковачева отново не коментира нито деянието, нито предстоящото наказание, а бащата на акушерката каза, че тя е за „пример”, както и допълни, че камерите в отделението са незаконни.

Адвокатът на акушерката заяви, че Емилия съжалява за случилото се. Магистратите не произнесоха днес присъдата. Защитата на Ковачева настоява за по-леко наказание с аргумента, че в случая става дума не за опит за убийство, а за причиняване на телесна повреда.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение в срок до два месеца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини