Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже за умишленото убийство на бизнесмен край Нареченски бани

  • 17 юни 2019 16:04

  • 565
  • 1
Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже за умишленото убийство на бизнесмен край Нареченски бани
©

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.Б., на 48 г., и спрямо М.Б., на 27 г., за това, че на 21 март 2018 г., в с. Нареченски бани, обл. Пловдивска, в съучастие, като извършители, умишлено са умъртвили В.М., на 47 г., като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за убития и деянието е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 предл. 2 и 3, вр. чл. 115 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че двамата обвиняеми и пострадалият стопанисвали общ недовършен търговски обект – магазин и ресторант в с. Нареченски бани, обл. Пловдив. В.М. имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници. Поради тази причина на 15 март 2018 г. той поставил камера за видеонаблюдение и заснемане.  На 21 март 2018 г. тримата се срещнали в търговския обект, защото при направена ревизия В.М. открил липси. След отправена претенция от пострадалия, двамата обвиняеми – баща и син, извършили собствена проверка и установили по –малки липси. По този повод възникнал спор между С.Б.  и пострадалия, като между тях се стигнало до физически сблъсък, в който впоследствие се намесил и М.Б.  

Най-напред обвиняемите започнали да нанасят побой на В.М. с юмруци и ритници, като се стремели да го изведат от частта, предназначена за магазин, за да не могат случайни минувачи да станат свидетели на скандала. Те го избутали в недовършената част на помещението –бъдещ ресторант, където с подръчни средства -  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва продължили да му нанасят удари. След като установили, че пострадалият е починал, двамата обвиняеми увили трупа в завеса, поставили върху нея найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. След това напъхали тялото в пластмасов кош, който натоварили в лек автомобил и изхвърлили в дълбок вир, на около 4 км след с. Нареченски бани. След като не се прибрал няколко дни и не отговарял на телефонните повиквания, близките на пострадалия подали сигнал  в полицията и той бил обявен за общонационално издирване. При проведено издирване от близките на пострадалия, била взета видеокамерата, която междувременно обвиняемите свалили от помещението. Тъй като те мислели, че камерата е бутафорна и не предполагали, че същата извършва запис, не я изхвърлили, както направили с останалите вещи, по които имало следи от престъплението. При преглед на видеозаписа от близките, в присъствието на полицейски служители, били видени последните мигове от живота на пострадалия, след възникване на побоя, който двамата обвиняеми започнали да му нанасят. След като била установена причастността на двамата към възникналия побой, М.Б. и С.Б. били доведени в РУ на МВР-Асеновград, като в хода на проведените с тях разговори, били установени местата на извършване на убийството и на изхвърляне на трупа.  

На 27 март 2018 г. при направен оглед на местопроизшествие, над с. Нареченски бани, на стар път, под мост, във вир – дълбок около 2 метра, било открито и извадено тялото на убития, увито по начин напълно съответстващ на направени самопризнания. Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на В.М. е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин. Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялото тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат на извода, че убийството е извършено с особена жестокост. 

Обвиняемите С.Б. и М.Б. са с мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.06.17 | 16:25

1

и сега какво - ще им дадат по 20 години и след обжалване по 3 - като на оня мангал от бяла дето уби 18 годишно момче - ей така за кеф. не му бил дал цигара.

Добави коментар

Водещи новини