Прокуратурата ще протестира намаляването на присъдата на убиеца на Алекс от Бяла

  • 17 юни 2019 14:16

  • 979
  • 6
Прокуратурата ще протестира намаляването на присъдата на убиеца на Алекс от Бяла
© Булфото (архив)

Апелативната прокуратура във Велико Търново внася протест срещу намаляване на присъдата за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла, съобщиха от прокуратурата.

Протестът е срещу решение на Апелативния съд във Велико Търново, с което се изменя присъдата за убийство в град Бяла в наказателно-осъдителната й част, като се преквалифицира престъплението в по-леко деяние. Окръжният съд в Русе призна на 14 ноември миналата година Валентин Маринов за виновен, че на 8 юли 2017 г. умишлено е умъртвил Алекс Ангелов, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Той бе осъден на 20 години затвор, както и да заплати общо 200 000 лева неимуществени вреди на родителите на починалото момче.

Според Окръжната прокуратура, около 5.50 ч. Валентин Маринов нанася удар с ръка на Алекс Ангелов в центъра на Бяла, на излизане от дискотека, при което младежът пада и удря главата си в тротоарните плочки. До инцидента се стига след спречкване с компания, като част от нея бил и Маринов. Пострадалият е откаран в болницата в Русе с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс Ангелов почина на 15 юли 2017 година. Заради случая в Бяла бяха организирани и протести.

Със свое решение от 4 юни тази година Апелативният съд изменя присъдата на първоинстанционния съд, като преквалифицира деянието на подсъдимия и признава Валентин Маринов за виновен в това, че след умишлено нанесена лека телесна повреда причинил по непредпазливост смъртта на Алекс Ангелов. Така намалява и наложеното му наказание на три години затвор.

От Апелативната прокуратура във Велико Търново информират, че ще настояват за потвърждаване на първоинстанционната присъда.

Силвия Панайотова - леля на 18-годишния Алекс Ангелов, съобщи, че заради намаляването на присъдата на 20 юни /четвъртък/ ще бъде организиран протест в град Бяла.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
979 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.06.17 | 18:35

6

Така е в държавата на мутрите и "независимата" съдебна власт. Един въшлив циганин-убиец е по-ценен за мафиота боко Тиквата, отколкото млад българин. Вместо мангала да даде фира, докато си чисти бълхите в затвора, ще го пуснат след три години за да продължава да убива българи и да гласува за партия СУДЖУК.

2019.06.17 | 15:12

5

Грозен циганин,майка ти уродлива смърт за теб

2019.06.17 | 15:10

4

Ромите са бъдещето в страната ни, и съдът ги пази.

Агент Буда, по прякор мазното Винету

2019.06.17 | 15:02

3

Изборите минаха, но идат нови. Трябва да се награди и поощри електората

2019.06.17 | 14:49

2

Наказателно отделение

Съдии, разглеждащи наказателни дела във Велико Търново

Йорданка Неделчева

Румян Жеков

Петя Стоянова

Корнелия Колева

Красен Георгиев

боби

2019.06.17 | 14:27

1

Този мангал как така по непредпазливост убива младеж. Ако не беше го ударил щеше ли да има смърт?? Тези от съдебната с какъв аршин мерят смъртта?? Като всичко в тази държава - мри и толкоз!!!

Добави коментар

Водещи новини