Пловдивският районен кмет Ралев привлечен като обвиняем за търговия с влияние

  • 31 май 2019 16:26

  • 804
  • 1
Пловдивският районен кмет Ралев привлечен като обвиняем за търговия с влияние
© Нова телевизия

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев заедно с още едно лице са привлечени като обвиняеми за корупционно престъпление. Предстои да им бъде предявено обвинение. Накратко ще кажа, че престъплението е търговия с влияние. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев.

При този случай има много прилики със случая "Младост". Той е особен с това, че се наложи да обясним почти всичко директно, което не е добре за разследването, но в крайна сметка резултатът е сериозни присъди, макар и на първа инстанция. По този случай по ред причини почти няма правен коментар, всичко се превърна в политика. Юридически проблем няма, там всичко е безспорно, единственият изход за някои хора е случаят да се превърне в политически проблем. Има един определен куп олигарси, чрез този случай определени кръгове искат да постигнат различни интереси. Всяко очерняне и компрометиране на разследващите и прокуратурата подобрява положението на един куп други подсъдими и обвиняеми и затруднява работата на цялата съдебна система. Живеем в страната на неограничените възможности. Само в нашата страна подсъдими за корупция могат да правят разследване на зам.-главния прокурор, заяви Гешев.

Общият интерес на Цветан Василев и Иво Пропкопиев е да си решат репутационни проблеми. Този интерес да си решат проблемите с правосъдието ги кара да си направят клубове по интереси, коментира зам.-главният прокурор.

Според него правомощията на главния прокурор са силно преувеличени. Не ми е известно някой главен прокурор да е извикал някой прокурор и да го е накарал да извърши престъпление, подчерта Гешев.

Той каза, че на 99% няма намерение да участва в състезанието за нов главен прокурор.

Движим се доста бързо и доста стегнато, чак не мога да обхвана всички случаи, по които действаме. Създадохме добро взаимодействие с КПКОНПИ, с МВР, с ДАНС. Тези хора са почтени и корави, което ме кара да се гордея, че сме колеги с тях, заяви Иван Гешев.

Опитът да бъде смачкана КПКОНПИ ще блокира борбата с корупцията по високите етажи на властта. Тя трябва да продължи да функционира, каза още Гешев по повод скандалите с имоти на ръководители на антикорупционната комисия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Златко

2019.06.03 | 19:29

1

Прокурор Гешев да каже кога ще върнат в България фараон Цветан Василев, за да бъде съден?!?

Добави коментар

Водещи новини