"Задържане под стража" за 46-годишен мъж, заплашвал с пистолет 14-годишно дете и жена

  • 30 май 2019 11:47

  • 982
  • 0
"Задържане под стража" за 46-годишен мъж, заплашвал с пистолет 14-годишно дете и жена
© gettyimages (архив)

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 29.05.2019 г. съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Д.М., на 46 години.

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че - на 25.05.2019 г. в гр. Стара Загора се заканил с убийство на А.А.А. /на 14 г./, като го заплашил с пистолет марка „Ekol Major“, кал. 9 мм, който опрял в главата на А. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3, предл. първо, вр. ал.1 от Наказателния кодекс и затова, че на 25.05.2019 г. в гр. Стара Загора се заканил с убийство на Н.М.Н., като я заплашил с пистолет марка „Ekol Major“, кал. 9 мм,, който насочил към главата и гърдите ѝ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3, предл. първо, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Д.М. досъдебно производство е установено, че същия не се познавал с пострадалите. На 25.05.2019 г. пострадалите се нанасяли в наето от тях жилище, което се намирало в съседство с дома на обвиняемия. Докато пострадалите пренасяли багаж, обвиняемия, който бил употребил алкохол, излязъл от жилището си с регистрираното си оръжие и отправил закани към двамата пострадали.

Обвиняемият Д.М. е криминално проявен, конфликтен, с агресивно поведение спрямо съседите си и извършител на други противообществени прояви. Престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан Д.М. се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Районен съд – гр. Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.М. е извършил престъпленията, за които са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Д.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр. Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини