Прокуратурата поиска задържането под стража на мъжа, направил опит да убие бившата си съпруга

  • 23 май 2019 11:22

  • 312
  • 0
Прокуратурата поиска задържането под стража на мъжа, направил опит да убие бившата си съпруга
© Pixabay

30-годишният Нелгин, който направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие, е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен късно вчера и задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража. Днес съдът ще се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на 22 май, когато рано сутринта – малко след 05.00 часа, е получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството е извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел е приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан.

Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин преследвал често бившата си съпруга и това станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини