Прокуратурата с подробности за инцидента при "Плиска", убийството в "Орландовци" и източването на НЗОК

  • 22 май 2019 14:53

  • 2494
  • 1
© Novini.bg

Повдигнато е обвинение на лицето, за което са събрани необходимите доказателства, че именно той е извършител на престъплението, за което е обвинен. Задържаният е непълнолетно лице, като между него и пострадалото момче преди инцидента е имало конфликт на фенска основа по повод предстоящия футболен мач между отборите на "Левски" и ЦСКА. На задържания е повдигнато обвинение за опит за убийство. Това заяви административният ръководител на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова във връзка с инцидента в района на бившия хотел "Плиска", предаде репортер на Novini.bg.

Русинова допълни, че са извършени претърсвания в дома на лицето, откъдето са иззети дрехи, по които е имало червени петна, както и два броя ножове, за които има данни, че са правени опити да бъдат заличени следи.

,,По делото са снети обясненията на повече от 20 лица, като те ще бъдат разпитвани още в хода на досъдебното производство'', посочи Русинова.

По отношение на престъплението в столичния квартал "Орландовци" Русинова заяви, че самоличността на убитата жена е установена.

,,Тя е водила скитнически начин на живот, била е наркозависима и е извършвала кражби. Убийството е било извършено в халето на един склад. Тримата извършители на престъплението са установени, за тях са събрани множество доказателства и вече им е повдигнато обвинение за убийство, като предстои да им се поиска мярка "задържане под стража". Въпросните обвиняеми сами са се предали в полицията. Иначе на жертвата са нанесени множество удари по тялото, счупване на главата, на ръцете. Разполагаме с бухалките, по които личат петната от кръв, както и свинските опашки, с които е била завързана убитата'', обясни тя.

,,Убеден съм, че събраните доказателства ще бъдат достатъчни, за да получат цялата строгост на закона'', каза от своя страна по този случай директорът на СДВР Георги Хаджиев и определи извършеното престъпление като "брутално и нечовешко".

Прокурор Русинова направи изявление и по темата с източването на Здравната каса от страна на петима лекари.

,,Става дума за документна измама, при която петима действащи стоматолози, заедно с двама техни съучастници, са представяли пред НЗОК в периода от 2015 до 2018 г. документи за извършени дентални услуги на непълнолетни лица и по този начин са получавали средства по банковата си сметка от Здравната каса, като в случая говорим за сума над 120 000 лева'', уточни прокурорът.

,,Здравните книжки са на непълнолетни лица, които не са посещавали кабинетите на стоматолозите, нито са били попълвани амбулаторни листове. Техните родителите са заявили, че на техните деца не са извършвани такива услуги. Единият от помагачите е поддържал софтуерните им програми, а другият е осигурявал здравните книжки'', разясни тя.

,,В хода на делото са извършени множество експертизи, събран е голям обем от документация и така се стигна до установяването на доказателствата, въз основа на които бе повдигнато обвинение на тези лица'', каза в заключение прокурор Емилия Русинова.

Последвайте канала на

Novini.bg
2494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Доктор

2019.05.22 | 15:30

1

АЗ ДО. КЪМ ОБЕД СЪМ В ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА СЛЕД ОБЕД В МОЯ ЧАСТЕН КАБИНЕТ, ЧАКАМ. ВИ. ЗА ЛЕКАРСТВА И Т. Н. ОТ КАДЕ КАК ЩО ТАИНА. КЕФФФ

Добави коментар

Водещи новини