Мая Манолова и адвокати на среща при правосъдния министър

  • 21 май 2019 18:24

  • 570
  • 2
Мая Манолова и адвокати на среща при правосъдния министър
© Омбудсман на Р България

Утре, 22 май 2019 г., от 13.00 ч. омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и адвокати, представители на Фейсбук общност на българските адвокати, ще се срещнат с правосъдния министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. и служители на Агенцията по вписванията във връзка с проблеми, които срещат при всекидневната си работа с Търговския регистър.

Срещата ще се състои в Министерството на правосъдието, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана. Припомняме, че на 17 май 2019 г., адвокати от фейсбук общността сезираха с отворено писмо омбудсмана, в което настояха тя да защити гилдията и клиентите им заради системното постановяване на неправомерни откази от страна на длъжностните лица от Търговския регистър.

В понеделник Манолова се срещна с представители на адвокатите и пое ангажимент да организира среща при министъра на правосъдието, на която да бъдат поставени проблемите, упоменати в отвореното писмо.

Освен това омбудсманът се ангажира и с изготвянето на законодателни предложения, които да подобрят работата на Търговския регистър и Агенцията по вписванията.

Целта им ще бъде въвеждането на ясни правила, които да водят до обезщетяване на вредите, претърпени от гражданите при неправомерни откази на длъжностните лица, включително възстановяване на разноските при незаконни откази. Ще настоява и за мерки, които да уеднаквят начините, по които действат и вписват отделните длъжностни лица.

На срещата в Министерството на правосъдието са поканени и представители на ВСС във връзка с проблеми с достъпа до електронното правосъдие.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Филип

2019.05.22 | 13:33

2

МИЧЕ- абе идват избори , няма ли да има нещо "подготвено"по "Барековски стил"за фалшливи бюлетини?????. Айде да има малко разнообразие !

Радой

2019.05.21 | 18:42

1

"Голямата юристка" - Сестра Галева от кога започна да разбира от право и закони??? Ядохме и попарата с нейния закон за избори, други инициирани от нея в качеството на лобист на известни мафиоти и адвокати.

Добави коментар

Водещи новини