Арест за двама мъже, обвинени в контрабанда на хероин в особено големи размери

  • 16 май 2019 12:40

  • 361
  • 0
Арест за двама мъже, обвинени в контрабанда на хероин в особено големи размери
© gettyimages (архив)

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо македонския гражданин В.Д. и холандския гражданин М.А., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че на 8 май 2019 г. на ГКПП "Капитан Андреево" с лек автомобил "Рено Меган Сценик", в съучастие с още двама обвиняеми, български и турски гражданин, са пренесли през границата на страната, от Турция в България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо тегло 6.533 кг на стойност 423 930 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Според апелативните съдии е налице обосновано предположение двамата да са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години. От доказателствата по делото, въпреки ранния етап на разследване, магистратите приеха, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или извършат престъпление, предвид това, че двамата са чужди граждани и нямат установена адресна регистрация в страната ни.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини