ДАНС обяви готовност да даде информация за банкови сметки и офшорки до края седмицата

  • 15 май 2019 21:52

  • 1629
  • 6
ДАНС обяви готовност да даде информация за банкови сметки и офшорки до края седмицата
© Булфото (архив)

Председателят на ДАНС Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, обяви готовност за отговор в най-кратки срокове, като е възможно това да стане още до края на седмицата, на искането на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в агенцията да предостави цялата налична информация (включително и от финансовото разузнаване) относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред, предава БНР.

Искането на Цацаров дойде дни след поредното настояване на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на службите да се заровят в офшорки, имоти - у нас и в чужбина, и сметките на лицата от властта, и при все още неприключили прокурорски проверки по "Апартаментгейт" и за къщите за гости с европейско финансиране. Правосъдният министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св., който беше един от малцината политици, коментирали прокурорската активност, очаква тази проверка да осигури данни, за да бъдат доказани сметки и връзки с подставени лица.

По-рано главният прокурор изиска от председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация (включително и от финансовото разузнаване) относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

От сканирания вариант на писмото на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в до Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, става ясно, че информация трябва да бъде предоставена "без забавяне и с максимална конкретика". А тя е за притежавани от представителите на властта недекларирани банкови сметки в чужбина, недекларирани недвижими имоти и/или друго имущество на значителна стойност. Иска се и информация за участие в търговски дружества в чужбина, включително офшорни компании, без това да е декларирано по съответния законов ред, както и за извършени с недекларирани средства разходи и инвестиции в чужбина. В писмото се уточнява, че проверката за лицата от категорията "заемащи публични длъжности" е лично на тях, но и за свързани с тях или техни подставени лица. Целта на изисканата информация е да се прецени дали има основания за намеса на държавното обвинение.

Това е поредната мегапроверка, която инициира главният прокурор през последните два месеца след "Апартаментгейт" и къщи за гости с европейско финансиране.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1629 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българка

2019.05.16 | 07:11

6

До тук добре,но дали ние обикновенните хора ще видим всичко?! И не само това. Искаме възмездие. Конфискация,съд ако трябва и разстрел. Това са 30год.кражби. Омръзна ни да слушаме,а резултат-никакъв.

Независим

2019.05.15 | 23:51

5

След срещата с Радев независима та съдебна власт организира Костинброд втора серия.

Помня

2019.05.15 | 23:47

4

Като не могат да спечелят изборите легално се опитват с Костинброд 2

ЧЕРВЕНАТА ШАЙКА

2019.05.15 | 23:43

3

са пълни с имоти и офшорки, и затова са мултимилионери.

2019.05.15 | 22:53

1

Цацаров странно защо се разработи в края на мандата си.
Нещо се мъти в Шайката.

12

2019.05.15 | 23:37

2

Мътна ти е главата.

Добави коментар

Водещи новини