Спецпрокуратурата разследва измами с еврофондове в офиси на Миню Стайков

  • 02 май 2019 18:09

  • 2263
  • 13
Спецпрокуратурата разследва измами с еврофондове в офиси на Миню Стайков
© Булфото (архив)

Продължава проверката на полицията и Специализираната прокуратура в офиса на бизнесмена Миню Стайков в центъра на Карнобат.

По непотвърдени данни проверката е свързана със злоупотреби с евросредства по програмата „Млад фермер“, предаде БНР.

Съвместно с МВР и ДАНС, Специализираната прокуратура разследва измами със средства от европейски фондове. Акцията е на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас. Според неофициална информация активизирането на спецобвинението е заради изтичащия в неделя максимално допустим от закона 8-месечен срок за постоянно задържане на алкохолния бос. Твърди се, че пред това ще му бъдат повдигнато ново обвинение, което да мотивира оставането на Стайков под стража.

Утре трябва да стане ясно дали обиските днес в пет български града са били само заради действия на Миню Стайков.

Ново обвинение за злоупотреба с евросредства би дало основание на прокуратурата да аргументира продължаване на задържането му. На няколко пъти от спецобвинението се противопоставяха на пускането му на свобода въпреки появата на Миню Стайков в съдебната зала с инвалидна количка и заключенията на медицинските лица. Без ново обстоятелство, каквото би било ново обвинение, прокуратурата е длъжна по собствена инициатива да промени мярката му за неотклонение, а ако не – по искане на защитата на Стайков спецсъдът е длъжен да го пусне.

Преди месеци от спецпрокуратурата обявиха, че има данни, че Стайков неправомерно е ползвал пари по тази програма.

Жители на Карнобат коментират, че офисът се занимава с изкупуването на земеделски земи. Това е единственият офис на бизнесмена Миню Стайков в града. Миню Стайков е в ареста от 5 септември 2018 година по обвинение, че е лидер на престъпна група за данъчни престъпления и акцизни престъпления.

Малко след задържането му прокурор Димитър Петров каза, че в рамките на разследването са събрани данни, че той е принуждавал деца на свои служители да регистрират фирми, с които да кандидатстват за пари по програмата "Млад фермер".

За съмнения за злоупотреби с пари по програма "Млад фермер" от прокуратата съобщиха още миналия септември. Прокурор Димитър Петров обясни, че става дума за 7 милиона лева, усвоени през фирми, нарочно регистрирани на името на децата на служители на алкохолния бос.

Проверката в офиса на Миню Стайков започна в 8 часа тази сутрин. Петима са униформените полицаи, които участват в акцията, с тях има и представители на Специализираната прокуратура.

От Община Карнобат са осигурили две поемни лица, които наблюдават претърсването на помещението. Чували и торби с документи изнесоха от офиса служителите на полицията. В проверката участват и трима представители на Специализираната прокуратура.

Акцията срещу евентуални злоупотреби с европари идва в разгара на скандала с къщите за гости, които са обект на проверка на прокуратурата, МВР и земеделското министерство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2263 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2019.05.02 | 20:03

11

Цялата ви държава е такава .Паплач и сган .Долнопробни Гяури .На вас ви харесва да е тъй .Така или иначе вие сте обречени да слугувате .Плюя ви на лицето .

kolxo

2019.05.03 | 09:28

13

Бягай лижи косматия зад-ник на Боздуган и ни остави сами да си се оправяма както можем. Резан късопишко.

к

2019.05.03 | 09:27

12

Осем месеца го държат и сега се сетили да претърсват офиса му? Ако намерят нещо или те са го занесли, или тоя е най-тъпия далавераджия на земята. На какво бихте заложили? И после ще го пуснат и ще съди държавата за милиони и .... каква изненада - ще ги спечели. Един и същ сценарий гледаме всеки път. Някой да помни Вальо топлото?

Седесарските мутри на власт

2019.05.02 | 19:29

10

чистят конкурентните групировки от нарко-трафика и търговията с момичета.

Безмерна алчност

2019.05.02 | 19:24

9

Крайната цел е обсебване и монополизиране на производството на алкохол. Цигарите и наркотиците вече са превзети.

Долнопробна седесарска Цветановщина

2019.05.02 | 19:23

8

Изловихте ли кокошкарите, а сини мутри? След изборите вие сте наред.

Айде пак ченгенджийски екшън предизборно

2019.05.02 | 19:21

7

Седесарската нарко-мафия на власт прави предизборни пируети за заблуда на електората.

Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2019.05.02 | 19:14

6

ТИКВАТА И ЦВИНОКИО СА ЦЪРВУЛИ.СЪС КОЛЕГИТЕ ТРОЛИМ ТУК ПО ЦЯЛ ДЕН ,А КОГАТО ТРЯБВА ДА НИ ПЛАТЯТ СЕ ЛИГАВЯТ.СКОРО ЩЕ ИМА СЧУПЕНИ ГЕРБЕРАСТКИ ГЛАВИ .КАЗАХ.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.02 | 19:01

3

Изгоре още една бесепарска сволоч!

няма как да си соросоид долен

2019.05.02 | 19:02

5

и дане си ТРОЛ СЪС ВИБРАТОР ВЪВ ГЪЗА ,ПОДАРЪК ОТ ПРЕСТЪПНИКА ЦВИНОКИО.

а пък папата-САТАНИСТ

2019.05.02 | 19:01

4

щял да идва със цялата си гвардия-ПЕДЕРАСТИ. Тиквата и ЦВИНОКИО ще им правят компания във студените нощи.

Иван

2019.05.02 | 18:45

2

Чакаме тежки присъди и конфискаций а не шумни акции без последствия

Добави коментар

Водещи новини