Изправят пред съда в Смолян телефонен измамник

  • 22 април 2019 15:58

  • 340
  • 0
Изправят пред съда в Смолян телефонен измамник
© Pixabay

Районната прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж, действал като помагач на телефонен измамник, според информация от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Пловдив. Обвинението е за случаи на телефонни измами от май 2018 г., при които две жени от Смолян доброволно предали пари и ценности на обща стойност 29 хил.лв. Авторът на телефонните заблуди засега остава неизвестен извършител.

Обвинителният акт е срещу Д.Д. /32 г./, който изиграл ролята на куриер за пренасяне на плячката. Обвиняемият взел оставените от двете жени суми и бижута и ги доставил на телефонния измамник. И двете измами са по схемата с мнимия полицай, който се обажда, за да потърси съдействие при разкриване на измамници. Първата жена предала 1800 лв. и златни накити за около 1500 лв., оставяйки ги в полиетиленова торбичка до контейнер за смет. Втората доверчива жена събрала 19 800 лв., 4000 евро и злато, всичко на стойност над 26 хил. лв. и го поставила в чанта до храсти пред блока си.

Обвиняемият Д.Д. е изправен на съд за съучастие в престъпната схема за това, че взел двете чанти с плячката и ги предал на измамника, представил се по телефона като полицай Иванов.
Предстои Районният съд в Смолян да насрочи заседание по делото, уточняват от държавното обвинение.

Последвайте канала на

Novini.bg
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини