Военната прокуратура пое разследването за срутилата се стена, която уби човек

  • 20 април 2019 10:03

  • 973
  • 1
Военната прокуратура пое разследването за срутилата се стена, която уби човек
© Булфото

Разследването на инцидента със срутената стена на бивше военно поделение в Хасково, която уби минувач, вече е поето от Военната прокуратура в Пловдив. Министерството на отбраната е било сигнализирано на няколко пъти за опасната постройка.

Вече е ясна самоличността на загиналия мъж.

От Министерството на отбраната заявиха, че казармата е с отпаднала необходимост от 2001 г. Дни преди инцидента е започнал процес по бракуване на сградния фонд с цел разчистване и обезопасяване на мястото. От община Хасково казват, че нееднократно са сигнализирали министерството, че оградата е опасна.

Вчера по време на инцидента Илия Манолов е бил на 30 метра от мястото, където става срутването. Имаше силен вятър, валеше. Първоначално чух много силен удар и си п;омислих, че е автомобилно произшествеие. Имаше завеса от прах и след като се приближих, видях че стената е срината, заяви той в предаването "Тази събота" по БТВ.

По думите му на мястото не е имало нито заграждение, нито предупредителни знаци или ленти. Преди време имаше някаква лента, но тя стоя много малко и после всичко беше постарому, каза Манолев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
973 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ужас

2019.04.20 | 10:24

1

Александър Каракачанов Шкембелиев да подава оставка. Оградата е негова. Да ги съберат с Местан и директно в Белене. Да топлят атомния реактор.

Добави коментар

Водещи новини