Арест за 53-годишен мъж, обрал учителка в детска градина

  • 15 април 2019 13:33

  • 367
  • 0
Арест за 53-годишен мъж, обрал учителка в детска градина
© gettyimages (архив)

53-годишният Добрин Д. е задържан под стража с определение на Варненския районен съд по внесено искане от Районната прокуратура. Обвиняемият бил привлечен към наказателна отговорност за кражба, представляваща опасен рецидив, и извършена при условията продължавано престъпления /член 196, ал. 1, т. 1, във връзка с член 194, ал. 1, във връзка с член 29, ал. 1 от НК/.

На 21 ноември 2018 г. 53-годишният мъж влязъл в детска градина в кв. „Виница“. От дамска чанта на една от учителките Добрин отнел 350 лева с намерението противозаконно да ги присвои.

На 20 март тази година обвиняемият влязъл в незаключен имот в местността Траката край Варна и успял да вземе 142 лева. Добрин бил заловен, докато се отдалечавал от местопроизшествието.

Справка за съдимостта на обвиняемия показва, че той е осъждан 6 пъти за престъпления против собствеността, като с присъдите е бил лишаван от свобода. Въпреки това прилаганата спрямо него до момента наказателна принуда не е постигнала целите и не е изиграла поправителен и превъзпитаващ ефект.

Определението на Варненския районен съд, с което е било уважено искането за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Районната прокуратура, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини