Съдът окончателно отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча

  • 05 април 2019 12:34

  • 602
  • 0
Съдът окончателно отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча
18 40дни
©

Окръжен съд - Пазарджик потвърди определението, с което Районен съд - Панагюрище остави без уважение искането за отстраняване от длъжност на кмета на Община Стрелча Стойно Чачов.

Съдът посочи, че няма достатъчно данни за това, че кметът ще възпрепятства работата по досъдебното производство. Председателят на състава Ирина Джунева каза, че Стойно Чачов е в платен отпуск от днес. Отпускът му е 50 дни, които са достатъчни за приключване на разследването за принуда, за която той е обвинен. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Кметът на Община Стрелча Стойно Чачов заяви по време на заседанието на Окръжния съд в Пазарджик за отстраняването му от длъжност, че никога не е оказвал натиск върху служителите си по никакъв повод. След края на заседанието той коментира, че свидетелските показания, които са станали основание за това твърдение, са на неговия шофьор.

В съдебната зала бяха разпитани двама служители на Общината, които заявиха, че след акцията на „Икономическа полиция“, кметът не е викал никой от служителите, за да разговаря с тях по повод акцията. Кметът на Стрелча каза също, че по време на мандата си е бил в добри отношения с всички в Общината, отнасял се е с тях приятелски, но в момента служителите работят под стрес. „От днес съм в отпуск и съм определил свой заместник, който ще се грижи за решаването на текущите въпроси в общината“, коментира Чачов, цитиран от радио Фокус.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини