Специализираният съд отложи гледането на мярката на Митьо Очите

  • 29 март 2019 15:05

  • 1349
  • 1
Специализираният съд отложи гледането на мярката на Митьо Очите
© Булфото (архив)

Специализираният съд отложи гледането на мярката на Димитър Желязков-Митьо Очите, предаде БТВ.

Причина за това стана постъпило искане от адвоката му съдът да разпореди изготвянето на съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво реално е здравословното състояние на Желязков. Молбата е била уважена и в четвъртък е издадено разпореждане, с което съдът назначава да се направи експертизата. От Специализирания съд обясниха, че молбата е постъпила на 22 март.

Днес се гледат мерките на Йордан Въчев, Иван Пишиев и Радослав Николов, които се считат за негови съучастници. Съдът трябва да реши дали да промени мерките им в по-леки. 

Припомняме, че Димитър Желязков е обвинен в това, че е ръководил организирана престъпна група за изнудване, принуда, заплахи, палежи и разпространение на наркотици. В нея са участвали още 12 души, включително и дъщерята на Желязков – Станислава.

Тя също получи обвинение преди дни - за събиране на такса „Спокойствие" от таксиметрови фирми и собственици на търговски обекти в „Слънчев бряг”. Ако бъде признат за виновен по делото, Желязков може да получи 15 години затвор, глоба до 10 000 лева и конфискация на половината му имущество.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2019.03.29 | 19:45

1

За този паразит и рекетьор 10 000 лв глоба са джобни пари .До кога тези смешни наказания и глоби ,та Очите е прибрал милиони от изнудване, сега го галете с перо .

БГ правосъдие - супер изгодно за престъпниците !!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини