Оставиха в ареста мъж, откраднал компютри за над 100 000 лева, маскиран като чистач

  • 22 февруари 2019 16:59

  • 1305
  • 0
Оставиха в ареста мъж, откраднал компютри за над 100 000 лева, маскиран като чистач
© pixabay

Районният съд във Варна в ареста мъж, откраднал компютри и устройства за над 100 000 лева в областния град, маскиран като чистач. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

По искане на Районната прокуратура във Варна състав на Варненския районен съд взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо 43-годишния Стоян М.

Мъжът е обвиняем за извършена кражба на 25 януари тази година от магазин за компютърна техника във Варненски мол. Тогава в извънработно време Стоян, маскиран като чистач, успява да вдигне охранителната решетка на магазина за компютърни устройства с предварително закупено дистанционно. След влизането той откраднал 35 мобилни телефона, 5 таблета и 5 преносими компютъра.

Първоначално досъдебното производство се е водело срещу неизвестен извършител. Разследването установява, че Стоян е автор на дръзката кражба, чиято стойност е 102 000 лева. Мъжът е установен и задържан на 20 февруари тази година в Бургас и е доведен във Варна. Обвиняемият е осъждан многократно.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини