Добричкият окръжен съд не даде ход на делото срещу „Евроманган“

  • 22 февруари 2019 13:41

  • 297
  • 1
Добричкият окръжен съд не даде ход на делото срещу „Евроманган“
©

Окръжният съд в Добрич не даде ход на делото, образувано по молба за откриване на производство по несъстоятелност на фирмата-концесионер на мангановата мина „Оброчище“ „Евроманган“. Производството е образувано по искова молба на Изпълнителната агенция „Главна дирекция инспекция по труда“ София заради неизплатени трудови възнаграждения на работниците в мината.

Следващото заседание е насрочено за 19 март, предаде БНР.

По-рано тази седмица стана ясно, че енергийното министерство е прекратило договора за концесията за мина „Оброчище“ на „Евроманган“.

Дружеството не е платило 130 000 лева концесионни такси. Проблеми с най-голямото манганово находище в Европа има от години. Спирането на правата по договора обаче не отменя задължението на фирмата-концесионер да поддържа за своя сметка рудника в състояние, в което позволява той да бъде готов да заработи, както трябва, също така мината да бъде отводнявана и да се осигури нейната вентилация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
DoloresPatten

2019.02.22 | 13:57

1

Трябва да получавате пари онлайн от дневната си, като завършите проста работа с вашата работна станция за няколко часа на ден, получавате по $ 238 на всеки час и получавате такса всяка седмица, дOкато избирате работата си...

>>>>>>> w­w­w­.­w­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини