Оставиха за постоянно в ареста мъжа, задържан за убийството в Старо Оряхово

  • 11 февруари 2019 16:52

  • 755
  • 0
Оставиха за постоянно в ареста мъжа, задържан за убийството в Старо Оряхово
© Pixabay (архив)

Варненският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 23-годишния Тодор Т., обвинен в убийството на 70-годишен мъж от Старо Оряхово, съобщиха от пресцентъра на съда.

Престъплението е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Според Наказателния кодекс престъплението, в което лицето е обвинено е тежко. умишлено. и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. Защитата на Тодор Т. поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че той е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, на който може да бъде намерен.

Убийството е извършено на 8 февруари в Старо Оряхово. В ранните часове на другия ден е подаден сигнал за възрастен мъж намерен мъртъв в двора на дома си. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ констатиран след и от насилие по тялото на жертвата. Тепърва ще се изясняват причините за извършеното тежко престъпление. Представителите на прокуратурата посочиха, че Тодор Т. е съдействал на органите на реда и е направил самопризнания. Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, Тодор Т. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицето да извърши друго деяние и му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано и пред Апелативния съд в града.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини