Предадоха на съд 54-годишен мъж за хулиганство и закана с убийство

  • 04 февруари 2019 11:26

  • 420
  • 1
Предадоха на съд 54-годишен мъж за хулиганство и закана с убийство
©

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Р.Р., на 54 г., за това, че на 29.01.2019 г., в гр. Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – извадил законно притежаваното от него огнестрелно оръжие (пистолет „Глок“ кал.9х19) и го насочил срещу Д.Г., с което създал опасност за живота и здравето на хората – престъпление по чл.325, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 29.01.2019 г., в гр.Стара Загора, се заканил с убийство чрез насочване на огнестрелно оръжие към главата на Д.Г. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му  – престъпление по чл.144,ал.3 вр. ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. В хода на образуваното срещу Р.Р. производство е установено, че на 29.01.2019 г., той се намирал в дома си в гр. Стара Загора. Р.Р. притежавал законно късоцевно огнестрелно оръжие. Пред дома на обвиняемият Р.Р. бил паркиран автомобила на брат му. Около 20.30 часа пострадалата Д.Г. пътувала с личния си автомобил, като отивала на гости на свои приятели, живеещи в близост до дома на обвиняемия. Докато паркирала автомобила си, пострадалата ударила автомобила на брата на обвиняемия. Собственикът на превозното средство веднага излязъл навън и поискал обяснение от пострадалата за действията ѝ, въпреки че нямало щети и по двата автомобила. Тогава се намесил и обвиняемият. Той започнал да вика и да обижда пострадалата, както и нейните приятели. След това Р.Р. извадил огнестрелното си оръжие и го насочил в главата на пострадалата. Жената силно се изплашила и се заключила в автомобила си, като подала сигнал в полицията.

Р.Р. е неосъждан до момента, но срещу него се води още едно досъдебно производство за хулиганство, което не е приключило. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Обвиняемият Р.Р. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор,  като е било внесено искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. С определение от 01.02.2019 г., по образуваното частно наказателно дело, съдебният състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“ по отношение на Р.Р., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
420 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.04 | 12:16

1

Дърт хулиган !

Добави коментар

Водещи новини