Осъдиха шестима за палежи и подготовка на убийство

  • 29 януари 2019 18:00

  • 1336
  • 0
Осъдиха шестима за палежи и подготовка на убийство
© Getty Images/Guliver

Шестима души са осъдени за палежи и подготовка за убийство. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на Окръжен съд – Пловдив спрямо подсъдимите с инициали М. П., М. Д., П. П., Вл. Е., С.С. и Р. К. Те са признати за виновни в извършване на престъпления в различни форми на съучастие помежду си: палежи на автомобили и сгради; повреждане на автомобил; приготовление за убийство; кражба и грабеж.

Наложени им са ефективни наказания „лишаване от свобода“, както следва: М. П. - 7 години и 6 месеца, М. Д. и П. П. по 4 години, Вл. Е. – 7 години и 6 месеца, С. С. – 6 години, Р. К. – 7 години лишаване от свобода. С присъдата подсъдимият В. Б. е оправдан изцяло по повдигнатото му обвинение за палеж на трактор в село Зелениково.

Апелативните магистрати не възприеха възраженията на защитниците за допуснати съществени процесуални нарушения и липса на доказателства, че подсъдимите са извършили деянията в които са обвинени. Без уважение е оставен и протеста на прокуратурата срещу оправдателната присъда на В. Б. и искането за увеличаване на наказанията на подсъдимите Вл. Е. и Р. К.

Решението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини