Христо Иванов даде показания по делото срещу Петър Москов

  • 28 януари 2019 12:15

  • 1691
  • 1
Христо Иванов даде показания по делото срещу Петър Москов
© Булфото (архив)

Бившият правосъден министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския даде показания по делото срещу Петър Москов. Той и бившият му заместник Адам Персенски са подсъдими за договора, сключен за доставка на ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф". Обвинението твърди, че щетата за бюджета е над 300 млн. лева.

Пред съда Иванов зави, че през 2015 г. е сложил на неговото дете от същата ваксина, след разговор с педиатър. Той отбеляза, че правителството е знаело за проблема с блокираното решение за ваксини и се е търсело решение. Бившият министър каза пред медиите, че вярва в справедливото решение на казуса от страна на съда. Той коментира, че българската прокуратура не успява да създаде усещане за това, че всички нейни действия се предприемат без оглед на политическия контекст. И че пример за това е случващото се с Елена Йончева в момента, обвинена за пране на пари свързани с КТБ. Иванов допълни, че някои действия на държавното обвинение съдържат белези на политическа мотивация.

,,Живея в постоянно притеснение, политическо и гражданско, от действията на прокуратурата и от намерението на политическата класа, без да реформира прокуратурата, да назначи следващ главен прокурор", заяви Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

"Да, България" е в интензивна подготовка за евроизборите, каза още Иванов, който е лидер на партията.

Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, коментира пред журналисти след заседанието, че делото срещу него няма общо с качеството на ваксините, прокуратурата нямала такива данни. Той обясни, че обвинението му е за това дали правилно е внесъл ДДС от бюджета на Министерството на здравеопазването в републиканския бюджет и съдът следва да прецени това.

Москов заяви още, че реализацията на неговата консервативна политическа партия е в ход, като вероятно това ще се случи в рамките на следващите два месеца. Той отбеляза, че партията ще бъде самостоятелна и няма да бъде свързана, с когото и да било.

Последвайте канала на

БТА
1691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лоша компания.

2019.01.28 | 12:30

1

Пепи Левото станал консерватор ? хахах !

Добави коментар

Водещи новини