10 години затвор за жестокото убийство в Сотиря

  • 25 януари 2019 15:24

  • 4710
  • 1
10 години затвор за жестокото убийство в Сотиря
© Getty Images/Guliver

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 10 години „лишаване от свобода“ спрямо Тодор Я. Той е подсъдим за това, че на 20-21.03.2018 г. в с. Сотиря умишлено умъртвил 74 – годишен мъж.

Подсъдимият живеел в района на с.Сотиря, общ.Сливен. Употребявал редовно големи количества алкохол, нямал дом, в който да живее. Според неговите съселяни, бил конфликтен и раздразнителен, злоупотребяващ с алкохола. Пострадалият 74-годишен мъж живеел сам в къщата си.

През зимата, в началото на 2018г. Тодор Я., като бездомник намерил подслон и заживял при пострадалия. Той приютил обвиняемия, а освен подслон, го хранил със средства от пенсията си. Тъй като средствата от пенсията на пострадалия не стигали за издръжка на двамата, а и подсъдимият не си тръгвал доброволно, се наложило последният да бъде изгонен от къщата, от снахата на пострадалия. На процесната дата Тодор Я. отново отишъл в дома на пострадалия и останал да спи в него, въпреки нежеланието на домакина. Последвал спор между двамата, по време на който Тодор Я. ударил няколко пъти в главата пострадалия със сап на брадва, като в резултат на тези удари 74-годишният мъж починал.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното съдебно производство. То трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4710 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.25 | 17:11

1

Баси поговорката " направи добро изяж ла****йно е в пълна сила !!

Добави коментар

Водещи новини