Оставиха в ареста 67-годишната жена, убила 73-годишния си съпруг

  • 18 януари 2019 16:15

  • 2378
  • 1
Оставиха в ареста 67-годишната жена, убила 73-годишния си съпруг
© gettyimages (архив)

Окръжен съд – Пловдив гледа днес искането на Окръжна прокуратура за вземане на мярка "задържане под стража“ спрямо Веска Хаджиева на 67 години.

Спрямо жената е повдигнато обвинение за убийството на 73-годишния ѝ съпруг, извършено на 13.01.2019 г. в с. Труд - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Прокуратурата поиска задържане под стража спрямо Хаджиева заради убийството. Разпитани са множество свидетели и от събраните доказателства е видно, че е именно Хаджиева е извършила престъпението, аргументираха се от държавното обвинение.

Адвокатът на Хаджиева заяви, че повереницата му няма да се укрие предвид възрастта и здравословното си състояние, няма опасност да извърши ново престъпление и поиска по-лека мярка - подписка. "Искам по-лека мярка. Прекарах операции на хранопровода, под дясната плешка на същото заболяване карцином", каза самата Хаджиева, цитирана от Plovdiv24.bg. 

В съдебната зала стана ясно още, че жената дори е отишла на работа в деня на убийството. След като е удушила мъжа си, Хаджиева е бърсала с кърпа, за да скрие следите си. Самата тя е обяснила това. С жертвата са имали дете - Костадин, който е починало преди 4-5 години.

В крайна сметка съдът прецени, че Веска Хаджиева е извършила престъплението. Така съдия Маркова остави Хаджиева в ареста. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Да убиеш на 67

2019.01.18 | 19:01

1

е нужна основателна причина, но Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов, Тиквов и другите бандити от прехода са невинни.

Добави коментар

Водещи новини