Иван Гешев: Морално е с парите от активите на "Дунарит" да се плати на вложители в КТБ

  • 18 януари 2019 14:52

  • 1538
  • 3
Иван Гешев: Морално е с парите от активите на "Дунарит" да се плати на вложители в КТБ
© Булфото (архив)

Завод "Дунарит" е придобит със средства от КТБ по начина, по който са придобити всички други предприятия от групата, по която е обвиняем Цветан Василев. Това каза на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

Този завод, който има сериозна търговска дейност, в крайна сметка е морално да бъде част от активите на КТБ в несъстоятелност, с които активи синдиците, ако успеят да продадат тези активи, да се плати на т.нар. негарантирани вложители – които до момента на са успели да си получат парите от банката. Те няма как по друг начин да си вземат парите, които са откраднати от тази банка. Определен кръг от лица, с определени адвокатски трикове, след фалита на банката искат този завод да не отиде при вложителите или при държавата, заяви Гешев.

Какво обяснява Гебрев, дали са заедно с Цветан Василев, дали е отделно, не ме интересува, интересува ме дали в случая има пране на пари, каза още Иван Гешев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1538 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.01.18 | 17:38

3

Някой явно иска да прелапа и Дунарит , амо ако съм имал кредит от КТБ и съм си купил жилище , всяка утрепка днеска прокурор ,а утре престъпник ,може да ми го вземе ! Тоя прокурор да не е учил в Столипиново ?

2019.01.18 | 15:46

2

А ЗАКОННО ЛИ Е?

2019.01.18 | 15:45

1

ГОЛЯМ МОРАЛИСТ

Добави коментар

Водещи новини