Оставиха в ареста майката и сина, обвинени в убийството на 63-годишен мъж

  • 31 декември 2018 14:45

  • 1614
  • 1
Оставиха в ареста майката и сина, обвинени в убийството на 63-годишен мъж
©

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишната Екатерина и 20-годишният ѝ син Стефан, обвинени в убийството на 63-годишния Поли Стефанов.

Тежкият инцидент стана на 27 декември. Възрастният мъж е открит мъртъв в къща в Пловдив след подаден на тел. 112 сигнал.

При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от полицията и прокуратурата е установено, че пострадалият е бил в къщата заедно с майката и сина. След употреба на алкохол между тях възникнал скандал. Обвиняемите нанесли множество удари с нож и стъклена чаша на 63-годишния мъж, който починал в резултат на наранявания в областта на шията. Нападателите са били задържани от полицията при опит да напуснат Пловдив, съобщи Дарик.

Магистратите днес приеха, че са налице достатъчно данни за да се направи обосновано предположение, че майката и синът в съучастие са извършили престъплението, в което са обвинени. Жената е направила самопризнания пред разследващите за стореното от нея. Съдът счете още, че има реална опасност и двамата задържани да се укрият, тъй като са направили опит да заличат следите си след извършване на престъплението и се опитали да избягат. Освен това, синът е осъждан два пъти, а майката веднъж. Жената няма и постоянен адрес. Начинът, по който е извършено престъплението, за което са задържани, характеризира и двамата с висока степен на обществена опасност, стана ясно още по време на днешното съдебно заседание.

Определението на магистратите подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1614 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Имев

2018.12.31 | 15:10

1

Тия са му взели и парите сигорно и ако е нямал и наследници с брак и имота ще му вземат. Голяма разлика в годините имат нещо.

Добави коментар

Водещи новини