Прокурор: Намеренето мъртво бебе в Кърджали е родено живо

  • 20 декември 2018 08:58

  • 2467
  • 2
Прокурор: Намеренето мъртво бебе в Кърджали е родено живо
© Нова телевизия

Разследват майка за убийство на детето ѝ. Тяло на бебе беше открито във "Водното огледало" на Кърджали. Издирването му започнало, след като млада жена е потърсила помощ след раждане, но не обяснила къде е детето. Водата в съоръжението е била източена, за да бъде намерен трупът на бебето, след като тя обяснила, че го е родила в района. Тя е майка на още няколко деца.

Вероятно става въпрос за убийство, извършено по време на раждане или веднага след това. Тя е родила детето на 18 декември по обяд в района на "Водното огледало". Същият ден е потърсила медицинска помощ заради влошеното ѝ здравословно състояние. Лекарите подават сигнал за случая. Образувано е досъдебно производство, каза в сутрешния блок на Нова телевизия прокурорът Веско Ириков.

Той допълни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза. По последна информация бебето е родено живо.

Очаква се да бъде повдигнато обвинение на майката и да бъде задържана за срок от 72 часа, поясни Веско Ириков.

Отдел "Закрила на детето" познава майката от две години. Тогава се е наложило настаняване в приемно семейство на две от най-малките ѝ деца. След това е наблюдавано и отглеждането на останалите три деца в семейството. През тези години не са констатирани рискове, заради които да бъде предприета мярка за закрила, обясни директорът на Дирекция "Социално подпомагане" в Кърджали Росица Стоянова.

Тя допълни, че останалите деца ще бъдат настанени в дома на бабата и дядото по бащина линия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
xmen

2018.12.20 | 12:05

2

Следва кастрация за такива родители !!!

Ку.рю

2018.12.20 | 09:36

1

Смърдяща мангасарянска работа...

Добави коментар

Водещи новини