ВКС потвърди седемгодишна присъда на мъж за грабеж и побой

  • 19 декември 2018 14:30

  • 627
  • 0
ВКС потвърди седемгодишна присъда на мъж за грабеж и побой
© gettyimages (архив)

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд спрямо 34-годишния И.Ю. от Асеновград и двамата му непълнолетни съучастници, с което е потвърдена присъда, постановена от Пловдивския окръжен съд. 

И.Ю. е обжалвал пред ВКС присъдата си, с която му е наложено наказание 7 години и 4 месеца "лишаване от свобода" за грабеж в големи размери, придружен с тежка телесна повреда, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Пред окръжния съд делото е протекло по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал вината си. За това 11-годишното му наказание е редуцирано с една трета, като е определено да изтърпи 7 години и 4 месеца при строг режим.

Върховните магистрати са приели, че наказанието на И.Ю. напълно съответства на тежестта на извършеното престъпление, на неговата твърде висока степен на обществена опасност, както и на нанесените увреждания на пострадалия и най-вече на степента на обществена опасност на подсъдимия.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини