Млад мъж и жена опитаха да измамят 89-годишна баба

  • 10 декември 2018 13:54

  • 1257
  • 0
Млад мъж и жена опитаха да измамят 89-годишна баба
© Novini.bg

Двама души са задържани при опит да измамят възрастна жена от Пазарджик, съобщиха от ОДМВР - Пазраджик.

Само за два дни служителите на Районно управление на ПВР - Пазарджик са регистрирали множество опити за телефонни измами на възрастни хора от областния град. С цел предотвратяване на тези престъпни посегателства екипи на сектор „Криминална полиция“ предприели активни действия.

Така в събота криминалистите разбрали, че измамниците са звънели на стационарния телефон на 89-годишна жена. Те въвели в заблуждение жертвата си, че дъщеря и е задържана в полицията. За да бъде освободена обаче била необходима парична сума. Пенсионерката успяла да събере всичките си спестявания в размер на около 2600 лева. За радост обаче полицаите вече били устроили капан, в който попаднали 29-годишен мъж от Банкя и 28-годишна жена от София.

Двамата през цялото време заблуждавали възрастната жена и отишли пред дома й, за да вземат парите. Те са задържани за срок от 24 часа.

По случая се води полицейско производство. Изяснява се съпричастността им към други подобни престъпления на територията на областта или в страната.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини