Съдът отказа отвод на прокурорите по делото срещу Иванчева

  • 03 декември 2018 12:44

  • 1754
  • 6
Съдът отказа отвод на прокурорите по делото срещу Иванчева
© Булфото (архив)

Защитата на бившата кметица на Младост Десислава Иванчева поиска отвод на прокурорите по делото. Мотивът - били предубедени, каза адвокат Димитър Марковски. И припомни действията на обвинителите след като съдът пусна Иванчева под домашен арест. Прокуратурата си позволи да адресира писмо, с което поиска да спре проверката на ВКС по случая. Това е институционално вмешателство, каза още Марковски и определи това като натиск върху съда.

Той припомни, че след решението на спецсъда да пусне Иванчева от ареста, при това с определение за незабавно изпълнение, до пристигането на становището на горната инстация, с което бе спряно всичко, тя е била жертва на незаконен арест шест часа.

Прокурорите по делото не се съгласиха с искането на защитата. И бяха категорични,че действията им са изцяло законни. Освен това проверката на ВКС била прецедент. По-правилно щяло да е съдът окончателно да реши за освобождаването на Иванчева, а след това да се прави проверка.

Според Биляна Петрова, бивша заместничка на Иванчева, мнението на прокуратурата по делото се формира от политическо давление. А Десислава Иванчева обвини прокуратурата в лъжа по фактите за деня на ареста й.
Съдът обаче отказа да отведе прокурорите по делото. И не намери в действията на обвинението липса на безпристрастност.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1754 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
иван

2018.12.03 | 14:43

6

Относно коментара на китаеца:
Прав си , че всеки трябва да си лежи.
Но ми е странно , че ТЯ ЛЕЖИ без да има влязла в сила.а ПРИСЪДА /?????
Защо при нея не лежи и този който й предложил подкуп..Мисля че е редно и той да си лежи.
Ами , на същото основание . че тя е поискала подкуп /което мисля , че все още не е доказано/,мисля че и той трябва да леви.
Това ми изглежда на скакъпена . история....

MUHOBOIKO

2018.12.03 | 13:40

3

SKORO I BOIKO 6TE E TAM !!!

Уффф

2018.12.03 | 13:54

5

Позитанска воня!!Пуднети водата

Смъртно наказание за седесарски грабеж

2018.12.03 | 13:51

4

СДС-кметицата, мутреса Фъндъкова да заминава при Иванчева в пандиза за грабежа с ремонта на Графа в София, до октомври опраскаха 25 милиона, едва сега започват ремонта, а не може да се работи, асфалт и бетон не хващат, догодина почва ремонт на ремонта.

Пян_Гъ

2018.12.03 | 13:21

2

Аре ся сериозно! Има безчет знайни и незнайни престъпници по арести и затвори. С какво Иванчева е по-специална от останалите, та има право на TV време, на обсъждане на условията в затвора, че и на участие в комисии (?!?) по въпроса? Не трябва ли ИЛИ ВСЕКИ ДА СИ ЧАКА ПРИСЪДАТА И ДА СИ Я ЛЕЖИ, ИЛИ ВСЕКИ ДА ИМА ПРАВО НА TV ПРАВОСЪДИЕ?


2018.12.03 | 12:52

1

долна истерична курво крадлива, трябва и спонсорите ти да са при теб

Добави коментар

Водещи новини