Оставиха в ареста мъж, държал наркотици за около 5000 лева

  • 27 ноември 2018 12:01

  • 697
  • 0
Оставиха в ареста мъж, държал наркотици за около 5000 лева
© Pixabay

Апелативният съд потвърди определение на Пазарджишкия окръжен съд и остави в ареста 41-годишен мъж с инициали К.С. от село Левски. Това съобщиха от Съдебната палата.

Той е обвинен в държане на наркотични вещества с цел разпространение. Задържан е на 30 май 2018 г. с 845 грама марихуана на стойност над 5 000 лева. Пловдивските магистрати отхвърлиха жалбата му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, като посочиха, че според доказателствата, той е държал близо килограм марихуана.

Твърдението, че наркотикът е бил за лични цели и го е приемал за лечение, не се доказва до момента, тъй като назначената съдебно-медицинска експертиза все още не е изготвена.

Престъплението, в което е обвинен К.С., е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като той е съден 6 пъти досега. Според съда ако подсъдимият излезе на свобода, има опасност да се укрие предвид съпротивата, която е оказал при задържането му.

Досъдебното производство срещу К.С. е на финала си и засега няма основания за промяна на мярката за неотклонение, постановиха магистратите от Пловдивския апелативен съд. Решението е окончателно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини