Повдигнаха обвинение на шофьора, дрифтирал пред НС (видео)

  • 19 ноември 2018 15:45

  • 2571
  • 6
Повдигнаха обвинение на шофьора, дрифтирал пред НС (видео)
© Фейсбук/СДВР

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство.

Причината за това е, че на 18.11.2018 г., около 14.10 часа в гр. София на бул. „Цар Освободител” пред сградата на Народно събрание и паметника „Цар Освободител“, шофьор е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – по време на граждански протест, отразяван от средствата за масова информация, потеглил от пътното плътно до паметника по бул. „Цар Освободител“ с управлявания от него автомобил марка „Фолксваген”, модел „Голф“ и въпреки намиращите се в близост граждани – дрифтира - като изважда преднамерено автомобила извън контрол, прави обратен завой с несъобразена скорост, навлиза в платното за насрещно движещите се, като задната част на автомобила се носи неконтролируемо.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е В. Антонов, на 20 години. Антонов е осъждан, като предходната му присъда е отново за същото престъпление (хулиганство). Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 325, ал. 4, вр.ал 3 . вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал 1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа, след изтичането на които предстои привеждането му в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2571 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ОЧЕВАДЕЦ

2018.11.19 | 16:13

2

В САЩ имало най-много затворници - относително и абсолютно! Да, но да сте чули в САЩ някой да обиди, противи се или да удари полицай! Е, до там ще е "юначагата"! Може и на място да се задами, но във всички случаи не му мърда затвор. А тамммммм.... ЗАЩОТО В САЩ ИМА ЗАКОНИ И ТЕ СЕ СПАЗВАТ !!! За всички, и от всички !!! Затова и в най-бедният квартал, в предградията с мексиканци и други навляци, градинката пред бараката е зелена, подстригана и хартийка няма хвърлена. Съвсем като у нас... Цигани млатят полицаи, чупят патрулки, но на нашите момчета е забранено да бият... има Хелзинкски комитет... леле, леле... Затова никога няма "да сгигнем американците"...

Philly

2018.11.19 | 17:09

6

Вземи прегледай реална статистиката колко полицай биват застреляни всяка година в САЩ и ела пак да си говорим за реда и дисциплината там.

Корекция

2018.11.19 | 17:02

4

Малка поправка - най-много затворници има в Русия, според техни данни. Там са и затворите с възможно най-строг режим - напр. извън килията затворника никога не може да се движи прав, а само прегънат на две напред - докато е там, може и до края на цивота му - няма разходки и т.н. екстри - извън килията винаги го водят двама в тази му поза. За всичко друго си абсолютно прав.

2018.11.19 | 16:44

3

Сеуенин

2018.11.19 | 17:04

5

Ма скакауец с Гоуф.

мнп

2018.11.19 | 16:05

1

То пък поне да беше дрифтене.

Добави коментар

Водещи новини