Родителите на момичетата, загинали под сградата на „Алабин”, ще обжалват оправдателните присъди

  • 15 ноември 2018 20:47

  • 1317
  • 1
Родителите на момичетата, загинали под сградата на „Алабин”, ще обжалват оправдателните присъди
© Булфото (архив)

12 години след трагедията няма виновни за смъртта на двете млади жени, затрупани от рухнала сграда на улица "Алабин" в София. Роднините на младите жени ще обжалват решението пред Апелативния съд.

Трагичният инцидент е от есента на 2006 г. След 10-годишно разследване, и четиримата подсъдими са оневинени.

„Не може да има две починали лица, една срутила се сграда и да няма виновни лица. Тази сграда не е паднала от самосебе си”, заяви адвокат Емил Милев, предаде БТВ. Това мнение споделя защитата на подсъдимите. „Има според нас виновни, които трябва да се търсят в държавната администрация, общинската, която в течение на много години не е полагала никакви грижи за този имот”, каза Константин Симеонов, адвокат на обвиняемите по делото.През годините експерти обаче установиха, че все пак е имало ремонтни дейности.

„Тръгнал е да се извършва ремонт дейност без разрешение, тръгнало е да се събарят стени”, коментира адвокат Емил Милев. „Ремонтните дейности не са засягали конструктивни елементи на сградата и не биха довели до нейното срутване”, смята адвокат Константин Симеонов.

Обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост са собственикът на сградата; инженерът, който контролира ремонта; управителят на фирмата, ангажирана с ремонта, както и строителят. „Първото затруднение по делото е свързано с неприцизното извършения оглед, най-вече. Много трудно е да се установи дали има рязане на елементи”, обясни прокурорът по делото Момчил Момчев.

И двете страни ще обжалват решението на съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Фарс

2018.11.15 | 23:17

1

...оневинили обвиняемите, а и двете страни ще обжалват ... каква поредна овча драма... жалко за загиналите ,ама тука е така ...

Добави коментар

Водещи новини